Tot i que els acords, informes o propostes del Consell no tenen caràcter vinculant, si bé les seves aportacions són tingudes en consideració en el disseny de les estratègies de mobilitat al municipi i en la interacció amb el seu entorn.
El Consell Municipal de Mobilitat se crea amb la finalitat d’aconseguir els objectius següents:
Estimular la consciència pels temes de la mobilitat, i en particular de totes aquelles polítiques que fomentin una mobilitat saludable.
Fomentar la participació, el diàleg i el servei a la ciutat de Granollers, en tots aquells àmbits que tinguin relació amb la mobilitat de vianants i vehicles.
Realitzar una participació de manera particular en el seguiment de qualsevol mena de plans de mobilitat, tant específics com complementaris, derivats del plantejament urbanístic. A més a més, el Consell de Mobilitat assumeix les funcions participatives del Consell Territorial de la Mobilitat, previstes a l’article 23 de la Llei 9/2003 de mobilitat.
Les funcions del Consell Municipal de Mobilitat són les següents:
- Rebre informació de les propostes d’acords municipals relacionats amb la mobilitat, com ara:
- Propostes de canvi en la normativa vigent, per exemple, l’ordenança de circulació o altres relacionades amb la mobilitat.
- Informar sobre les determinacions que afectin o que modifiquin els canvis de sentit de carrers i plans de circulació; modificacions d’itineraris de línies d’autobusos; restricció de trànsit i creació de zones de vianants i eixos cívics, etc.
- Temes relacionats amb la gestió de mesures circulatòries amb impacte significatiu a la ciutat, la accessibilitat i de seguretat viària.
- Campanyes de sensibilització i d’educació sobre seguretat viària, de conscienciació de dissuasió d’ús del vehicle privat i de foment de l’ús del transport públic.
- Presentar propostes per la millora de la circulació, el transport, l’accessibilitat i la seguretat viària.
- Emetre informes i dictàmens, així com elaborar propostes sobre els assumptes que consideri d’interès, relacionats amb la mobilitat.
- Realitzar el seguiment de l’acompliment de les actuacions previstes al Pla de Mobilitat de Granollers.
- Canalitzar les opinions i els suggeriments de particulars, entitats, institucions i empreses vinculades als temes de mobilitat, accessibilitat i seguretat viària granollerines, en l’àmbit de la mobilitat.
El Consell de Mobilitat està compost pels següents membres:
- La Presidència: correspon a l’alcalde/essa.
- La Vicepresidència: recau en el/la regidor/a de Mobilitat.
- La Secretaria: correspon a la Secretaria General de l’Ajuntament que, si escau, pot delegar aquesta funció en un/a treballador/a adscrit/a a la regidoria de Mobilitat.
- Vocals: nomenats per Decret d’Alcaldia:
- Una persona en representació de cada grup municipal.
- El/la president/a de la Comissió Informativa de l’Àrea de Serveis Territorials, o persona en qui delegui.
- El/la president/a de la Comissió Informativa de l’Àrea de Serveis Municipals o persona en qui delegui.
- El/la tinent d’alcalde de l’Àrea de Processos Estratègics i Participatius o persona en qui delegui.
- Un/a representant de cadascuna de les entitats i empreses vinculades als temes de mobilitat, accessibilitat i seguretat viària legalment constituïdes i amb seu a Granollers.
- Assistents amb veu però sense vot:
- Cap de l’Àrea de Serveis Municipals.
- Cap del Servei de Mobilitat.
- Cap de la Policia Local.
- Tècnic/a de Mobilitat.
- Cap de l’Àrea Territorial.
- Director/a del Pla estratègic de la ciutat.
- Gestor de Mobilitat dels polígons industrials.
- Persones convidades en funció de la seva vinculació amb el tema a tractar.
Compartir