Pressupostos participatius 2019-2023
#pressupostosparticipatius2019-23 Procés participatiu innovador, vinculat al pressupost municipal mitjançant el qual la ciutadania proposarà i decidirà a què van destinats una part dels recursos públics.
Quant a aquest procés
L’Ajuntament de Granollers impulsa els Pressupostos Participatius, un procés mitjançant el qual la ciutadania proposarà i decidirà a què van destinats una part dels recursos públics de la ciutat.
Els Pressupostos Participatius de Granollers pel mandat 2019-2023, volen promoure la implicació de la ciutadania en els afers públics i afavorir la inclusió i la cohesió social. D’aquesta manera l’Ajuntament fa una aposta per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania.
Així doncs, aquest és un procés de participació a partir del qual la ciutadania pot presentar, prioritzar i votar projectes d’inversió que executarà l'Ajuntament de Granollers. El procés disposa d’una partida de 2 milions d’euros del pressupost municipal perquè els veïns i les veïnes decideixin en quins projectes els volen invertir.
Cada una des les propostes plantejades podrà tenir un cost màxim de 150.000€, i hauran de ser propostes de projectes d'inversió. Es consideren inversions:
- La millora de l’espai públic, i la creació de noves infraestructures o reposició de les que ja hi ha (urbanització, enllumenat, parcs, jardins i zones verdes, adequació de solars, fonts, remodelació de voreres o asfaltat, senyalització viària, compra de mobiliari urbà...).
- La reforma i millora d’edificis i equipaments de titularitat municipal (escoles, centres cívics, instal·lacions esportives, biblioteques...), així com que es dotin de tecnologia o de mobiliari.
- L'adquisició d'aplicacions o infraestructures informàtiques i propietat intel·lectual.
Per contra, no es consideren inversions:
- Les despeses per contractar personal o la contractació externa de serveis.
- L’adquisició de material no inventariable, la realització d’investigacions o estudis, o el desenvolupament de programes, projectes i activitats.
- La prestació de serveis o desenvolupament d'activitats per part d'entitats sense ànim de lucre, empreses, cooperatives o autònoms. Entre d'altres, per exemple, l'organització d’esdeveniments (festes populars, jornades, fires, debats...), les campanyes educatives o de sensibilització, les exposicions i intervencions urbanes artístiques o socials efímeres, les enquestes o estudis, o la dinamització del teixit associatiu, veïnal, educatiu, esportiu...
- El manteniment d'infraestructures i equipaments.
- La concessió de subvencions, ajuts o altres tipus d’assistència econòmica.
- La reforma d’espais o equipaments que no siguin de titularitat municipal.
Els projectes que en qualsevol dels àmbits municipals plantegin millores per promoure la igualtat de gènere, la igualtat d'oportunitats i la cohesió social (“no deixar ningú enrere”), l’enfortiment de la comunitat, la innovació social, la transició ecològica i l'emergència climàtica, així com els que donin resposta a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible, multiplicaran els vots rebuts (durant la votació final) per 1,5.
Els Pressupostos Participatius de Granollers pel mandat 2019-2023 s'estructuren en diverses fases, que contribueixen a establir de manera clara el marc del procés, la seva transparència i a dotar-lo de qualitat participativa i garanties democràtiques.
AQUESTA EDICIÓ DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS ES TROBA EN LA FASE DE RETORN DELS RESULTATS DEL PROCÉS, QUE ES PODEN CONSULTAR EN AQUESTA PESTANYA: RESULTATS DE LA VOTACIÓ FINAL. A PARTIR DEL 17 DE MAIG, COMENÇARÀ LA FASE D'EXECUCIÓ I SEGUIMENT DELS PROJECTES SELECCIONATS.
Moltes gràcies per la teva participació!
Propostes Veure tots (241)
-
Creat el
05/12/2021 -
- 0
-
Creat el
01/12/2021 -
- 0
-
Creat el
02/12/2021 -
- 0
Ubicació: placa...
-
Creat el
18/11/2021 -
- 0
Compartir: