Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Planificació i disseny de les ciutats pel 2030
#UP2030 Procés participatiu en el marc del Projecte Europeu UP2030-Horizon Europe
Quant a aquest procés
Accions de recerca i innovació per donar suport a la implementació de la Missió Ciutats Neutres i Intel•ligents per al 2030 (Urban Planning and design ready for 2030)
El projecte UP2030 té com a objectiu acompanyar les ciutats a través de les transicions necessàries per avançar en el repte de la neutralitat climàtica aprofitant la planificació i el disseny de les ciutats.
En el desenvolupament del projecte la ciutadania i les autoritats locals rebran suport i orientació per posar la neutralitat climàtica al mapa de les seves comunitats en les accions del dia a dia i en el procés de presa de decisions.
Amb aquesta finalitat, el projecte UP2030 guiarà les ciutats per oferir els valors d'equitat, resiliència, neutralitat i sostenibilitat.
Compartir